ထောပတ်ငါးဂရမ် နေ့စဉ်စားသုံးခြင်းဖြင့် ပုံစံ-၂ ဆီးချိုရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချနိုင်
နယူးယောက် ဇွန် ၁၂
ထောပတ်ကို နေ့စဉ်အနည်းဆုံး ငါးဂရမ်စားသုံးခြင်းဖြင့် ပုံစံ-၂ ဆီးချိုရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေကို လျှော့ချနိုင်ကြောင်း သုတေသနပညာရှင်များက ဇွန် ၁၁ ရက်တွင် ပြောကြားသည်။
အမေရိကန်နိုင်ငံ ဘော်စတွန်တက္ကသိုလ်မှ သုတေသနပညာရှင်များ၏ လေ့လာတွေ့ရှိချက်အရ အနည်းဆုံး ထောပတ် ငါးဂရမ် (လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဇွန်းစာ) ကို နေ့စဉ်စားပါက ပုံစံ-၂ ဆီးချိုရောဂါကို ၃၀ ရာခိုင်နှုန်းထိ လျှော့ချပေးနိုင်ကြောင်း သိရသည်။
ထို့ပြင် ထောပတ် ငါးဂရမ် နေ့စဉ်စားသုံးခြင်းဖြင့် နှလုံးပြဿနာများပေါ်လာနိုင်ခြေကိုလည်း လျှော့ချနိုင်သည်ဟု သုတေသနပညာရှင်များက ပြောကြားထားကြောင်း သိရသည်။
ထောပတ်သည် သွေးအတွင်း ဆိုးကျိုးပြု ကိုလက်စထရောပါဝင်မှုအဆင့်ကို လျှော့ချပေးနိုင်ပြီး သွေးကြောများကို ပိတ်ဆို့တတ်သော အဆီဓာတ်များကိုလည်း လျှော့ချပေးနိုင်ကြောင်း သိရသည်။
သို့ရာတွင် ထောပတ်အစားအသုံးပြုသည့် မာဂျရင်းကို နေ့စဉ်စားသုံးပါက ပုံစံ-၂ ဆီးချိုနှင့် နှလုံးရောဂါများဖြစ်နိုင်ခြေ မြင့်တက်လာနိုင်ကြောင်း သုတေသနပညာရှင်များက သတိပေးထားသည်။
အမေရိကန်သုတေသနပညာရှင်များသည် အသက် ၃၀ အထက်အမျိုးသား၊ အမျိုးသမီးဦးရေ ၂၅၀၀ ခန့်ကို လေ့လာပြီးနောက် ၎င်းတို့၏ တွေ့ရှိချက်ကို တင်ပြခဲ့ကြခြင်းဖြစ်ကြောင်း သိရသည်။
Source: ရတနာပုံသတင်းစာ