ရုံးပတီသီးစားသုံးမှုက အဝလွန်မှုကြောင့် ပေါ်ထွက်လာသည့် ဆိုးကျိုးများမှ ဦးနှောက်ကို ကာကွယ်ပေးနိုင်ဖွယ်ရှိ

News Image

  • ရုံးပတီသီးစားသုံးမှုက အဝလွန်မှုကြောင့် ပေါ်ထွက်လာသည့် ဆိုးကျိုးများမှ ဦးနှောက်ကို ကာကွယ်ပေးနိုင်ဖွယ်ရှိ

လန်ဒန်   ဇူလိုင် ၂၃

ရုံးပတီသီးစားသုံးမှုသည် အဝလွန်မှုကြောင့် ပေါ်ထွက်လာသည့် ဆိုးကျိုးများမှ ဦးနှောက်ကို ကာကွယ်ပေးနိုင်ဖွယ်ရှိကြောင်းသုတေသနပညာရှင်များက ဇူလိုင် ၂၂ရက်တွင် ပြောကြားသည်။

ဓာတ်ခွဲခန်းအတွင်း ကြွက်များဖြင့်စမ်းသပ်ခဲ့သော လက်တွေ့စမ်းသပ်မှုများအရ ရုံးပတီသီးဓာတ်စာသည် အဝလွန်မှု၊ သွေးအတွင်း သကြားဓာတ်ပါဝင်မှုနှုန်းမြင့်မားမှုနှင့် ဦးနှောက်ရောင်ရမ်းမှုများကိုလျှော့ချရာတွင် အထောက်အကူပြုနိုင်သည်ကို တွေ့ရကြောင်း ဗြိတိန်သုတေသနပညာရှင်များက ပြောကြားသည်။

ထို့ပြင် ရုံးပတီသီးသည် Hypothalamus ခေါ် ဦးနှောက်နယ်မြေ၏ အင်ဆူလင်တုံ့ပြန်နိုင်စွမ်းကို ထိန်းပေးထားနိုင်သည်ကိုလည်း သုတေသနပညာရှင်များက ဖော်ထုတ်တွေ့ရှိခဲ့ကြကြောင်း သိရသည်။

အထက်ပါ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများသည် ရုံးပတီသီးတွင် ပါဝင်သည့် ဓာတုပစ္စည်းများကြောင့် ပေါ်ထွက်လာခြင်းဖြစ်နိုင်ကြောင်း သုတေသနပညာရှင်များက ပြောကြားသည်။

ရုံးပတီသီးတွင် အောက်ဆီဂျင်ဓာတ်ဖျက်ပစ္စည်းများ ပါဝင်မှုမြင့်မားသကဲ့သို့ Catechins နှင့် Quercetin ကဲ့သို့ အပင်ထွက်ဓာတုဒြပ်ပေါင်းများလည်း ပါဝင်ကြောင်း သိရသည်။

ရတနာပုံသတင်းစာ